TARIM ve GIDA SEKTÖRÜNDE TARLADAN SOFRAYA KADAR ÜRÜN KALİTESİ ve SİSTEM GÜVENLİĞİ
Sağlıklı olmak, bir insanın en temel ihtiyacı ve hakkıdır. Gıda ürünleri ise sağlımızı en kolay etkileyecek etmenlerin başında gelir. Tüketiciler gün geçtikçe tükettikleri yiyecek ve içeceklerin kalite, hijyen ve güvenliğinin öneminin bilincine varmaktadır. Dolayısıyla gıda ürününün güvenliği, ürünü kullanan tüketicinin mutlak bir talebidir ve gıda üretici firmaları tamamıyla gıda güvenliğinden sorumludur. (gıda belgesi)
Dünyada ve Ülkemizde Gıda Güvenligi yönetim sistemi son yıllarda büyük önem kazanmakta ve bütün dünyanın ilgilendigi bir konu haline gelmektedir. Tüketici gıda güvenliği(hijyeni) konusunda giderek bilinçlenmekte ve güvenilir firmaları tercih etmektedir.
Kalite ve güvenliğin garanti altına alınması, gıda sektöründe yer alan kuruluşlar arasındaki rekabet edebilirlik ile markaların, gıda üreticilerinin ve firmaların devamlılığı için anahtardır. Bu nedenle, Gıda Güvenliği kontrolü çiftçilerden, gıda ile temas eden makina üreticilerine, her çeşit gıda üreticisinden, paketlemecilere, perakendecilerden distribütörlere, depolamadan dağıtıma kadar gıda zincirinde yer alan tüm şirketler için ana gereklilik haline gelmiştir.
|
Gıda Güvenliği tüketiciler, üreticiler ve işletmeler için hayati bir öneme sahiptir. Gıda Güvenliği; restoranlar ve catering firmaları, paketleme, ekipman ve kimyasal üreticileri, haşere kontrolü, temizlik, taşıma ve lojistik gibi hizmet sağlayıcılar da dahil olmak üzere gıda endüstrisinde kalite ve güvenliği garanti altına almak için çalışan herkes ve sektörde rekabet edebilir konumunu korumak isteyen tüm kuruluşlar için vazgeçilmez bir zorunluluk haline gelmiştir. Bir Organizasyon sürekli olarak, uluslararası hijyen standartlarına uygun üretim yapılmasını ve üretip sattığı her parti ürünün güvenli olmasını istiyorsa Uluslararası Standartlara Uygun bir Gıda Güvenlik Standartını uygulamalı ve sürekliliğini sağlamalıdır.
|
|
KAS ULUSLARARASI SERTİFİKASYON ; tarım, gıda ve toplu yemek (catering) endüstrisine tetkik, belgelendirme ve eğitim hizmetleri sunmaktadır. KAS Sertifikasyon gıda ve tarım sektöründe bir çok kuruluşun yönetim sistemlerini ve ürün güvenilirliklerini Uluslararası CAC ve HACCP Prensipleri, ISO 22000 (GGYS), GHP ve EUREPGAP gibi önde gelen gıda güvenliği standartlarına göre tetkik eder ve değerlendirir. |
Not: Gıda Güvenliği yönetim sistemleri alanında her türlü bilgi ve danışma için e-posta adresimiz food@kascert.com lütfen irtibata geçiniz.